Zubak Grupa prije točno 20 godina prva pokrenula uslugu upravljanja voznim parkom

19.7.2021.

Zubak Grupa prije točno 20 godina prva pokrenula uslugu upravljanja voznim parkom

Prije točno dvadeset godina Zubak Grupa je prva napravila novi zaokret na tržištu i bila dovoljno hrabra ponuditi tada nepostojeću uslugu nabavke vozila u kojoj je klijent imao uključene troškove održavanja te da je varijabilan samo trošak goriva.

„Sve je počelo željom jedne uspješne tvrtke da produže ugovor s nama i zadrže vozila koja su imali na korištenju, ali željeli su i novu ponudu koja bi obuhvaćala mjesečnu ratu sa svim troškovima održavanja. Po prvi put susreli smo se s predviđanjima troškova održavanja za tri godine unaprijed. Nama je to bilo potpuno novo jer je u Hrvatskoj tada takav način poslovanja bio još nepoznat, a u svijetu slabo razvijen. Bilo je puno pogađanja i kalkulacija no na kraju smo svi bili zadovoljni. I tako je krenula flotna prodaja vozila.“ – prisjeća se Drago Šimek, prvi ugovaratelj koji je u Zubak Grupi već 35 godina. Tada član Uprave Autokuće Zubak, a danas direktor prodaje i postprodaje u AZ Crobusu.

Od tada do danas u AutoZubaku isporučeno je više od 11.500 automobila s Movens paketom, a AutoZubak Movens kao dio Zubak Grupe uhodano je rješenje za flotnu prodaju Audi, Volkswagen i Škoda vozila s preko čak 600 korisnika. Usluga AutoZubak Movens za flotnu prodaju korisniku osigurava nabavku i korištenje vozila sa svim uključenim troškovima koje to vozilo generira eksploatacijom. Iznos mjesečnog najma uključuje nabavu vozila, redovito i izvanredno održavanje, obvezno i kasko osiguranje, registraciju i tehnički pregled, pomoć na cesti i još puno toga. Trenutne troškove i postojeću politiku korištenja službenih vozila analiziraju stručnjaci koje se može zatražiti i savjet kako optimizirati i racionalizirati troškove voznog parka. Za održavanje flote vozila u Zubak Grupi na raspolaganju je njihova servisna mreža, kontaktni centar, asistencija za pomoć na cesti, rent a car i više od 170 zamjenskih vozila za osiguravanje mobilnosti. Nedavno su napravljena i nova programska rješenja i softver za upravljanje voznim parkom što omogućuje da se rizik svede na minimum, a ponude budu povoljnije i kvalitetnije.

A koji su izazovi i novosti u daljnjem razvoju te usluge, komentirao je Dimitrije Trbović, član Uprave Zubak Grupe: „Glavno obilježje Zubak Grupe oduvijek je inovacija, a novi izazov koji je sad pred nama su vožnje na zahtjev. Ovako nešto nitko još nije razvio do kraja. Osim toga ove godine pokrenuta je i flotna prodaja električnih vozila, a prodano je više od sto vozila. Električni auti definitivno su nam sljedeći veliki izazov. Trebamo kreirati vrijednost vozila nakon dugoročnog najma, predvidjeti koliko će vrijediti za pet godina, a razvoj tih automobila još je u tijeku. Mijenja se svakim danom i tehnologija i brzina punjenja, sve napreduje.“