povuci

AutoZubak sponzor zelene konferencije Green Deal Mobility

Od 20. do 22. rujna 2024. sudjelovali smo na konferenciji Green Deal Mobility u Zagrebu, gdje je AutoZubak bio jedan od sponzora ovog događanja posvećenog održivoj mobilnosti.

Na konferenciji Green Deal Mobility, koja je održana s ciljem promoviranja održive mobilnosti u skladu s Europskim zelenim planom, AutoZubak je izložio tri električna vozila Audi Q3, Škoda Enyaq i Volkswagen ID.7.

Ova konferencija dotaknula se ESG tematike (Environmental, Social, and Governance), tj. ekološke, društvene i upravljačkih aspekaka poslovanja kompanija, bila je pod visokim pokroviteljstvom Regionalne energetsko – klimatske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA). Dovela je i neke stručnjake i inovatore iz automobilske industrije za raspravu o novim tehnologijama i konceptima upravljanja gradovima i tvrtkama koji teže klimatskoj neutralnosti.

Drago nam je što je AutoZubak mnogim zainteresiranim polaznicima konferencije mogao približiti suvremene tehnologije koje omogućuju efikasniju potrošnju energije vozila i maksimalnu prilagodljivost potrebama korisnika.

Zadnji dan konferencije organizirana je romobilijada na Jarunu, na kojoj se stotinjak građana utrkivalo na romobilima, električnim skuterima, biciklima, pa čak i rolama! Za sigurnost utrke bila je zadužena naša Škoda Enyaq kao safety car, a kako smo se proveli, pogledajte na slikama.

 

Nemoguće je jednom konferencijom obuhvatiti sve aspekte ovog izazovnog sektora ESG, kao i okupiti sve dionike, no ova konferencija svakako je dobar korak u tom smjeru. Green Deal Mobility ima velik potencijal postati ključno mjesto za rasprave i konkretne poteze o održivoj budućnosti mobilnosti u Hrvatskoj i regiji, s posebnim naglaskom na poticanje korištenja električnih vozila, hibrida i drugih inovativnih ekološki prihvatljivih tehnologija.